Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Zalaszabar természeti értékei



Zalaszabar a Kis-Balaton nyugati partján, Balatontól és Keszthelytől 25 km-re, szép vidéken, erdőkkel határolt lankás dombok között fekszik.
Mezőgazdaságilag kedvező helyen található Zalaszabar. A település halászatból, gabonatermesztésből, állattenyésztésből, szőlő- és bortermelésből, valamint erdőgazdálkodásból tartotta fönn magát. Ezek közül ma is jelentős tevékenységi kör a szőlő- és bortermelés.
A szőlőhegyről csodálatos panoráma tárul elénk Balaton, Badacsony, Kis-Balaton térségére.
Nyugat felé pedig az erdőkkel borított dombok adják a szép látványt.

A linkre kattintva Zalaszabarról találunk néhány tavaszi fényképet, amelyek a település főbb nevezetességeit, természeti értékeit mutatják meg.

Kiváló gyalogos és kerékpáros túrázásra alkalmas a terep.

A Zalaszabarról szóló videóösszeállítást a linkre kattintva tekinthetik meg.

Zalaszabar természeti értékei közül megemlíthetjük a tőle néhány kilométerre lévő Kis-Balatont, amely nagyban meghatározza az itt élők megélhetését is. Említést kell tenni a Zalai-dombság dús rétjeiről és növényviláguk szépségéről is. Zala megye természetvilágának boncolgatásakor nem maradhat el Magyarország egyik legismertebb költöző madara, a fehér gólya megemlítése sem.
A Fehér Gólya Online Adatbázis honlapján megtalálhatjuk a zalaszabari gólyafészkek adatait, költési eredményeit.

Honlapunkon csak a legfontosabb, több forrásban is azonosan közölt adatokat említjük. Tematikus linktárunkbantovábbi információkat, leírásokat találhatnak.

Insert failed. Could not insert session data.